در خیابان های بمبئی این غذاها را امتحان کنید

سفر به بمبئی تجربه ای فراموش نشدنی است شهری که پایتخت مالی و قلب تپنده فرهنگ هند محسوب می شود. اما برای لمس واقعی روح این شهر باید قدم به خیابان های آن بگذارید و خود را در میان بوها و طعم های بی نظیر غذاهای خیابانی غرق کنید. انتخاب از میان انبوه دکه ها و چرخ دستی ها می تواند دلهره آور باشد به خصوص اگر ندانید کدام طعم ها را نباید از دست داد. این راهنما به شما کمک می کند تا بهترین غذاهای خیابانی بمبئی از وادا پاو معروف گرفته تا پانی پوری وسوسه انگیز و پاو باجی لذیذ را بشناسید و با اطمینان بیشتری ماجراجویی آشپزی خود را در این شهر آغاز کنید.

وادا پاو

وادا پاو که اغلب به عنوان همبرگر بمبئی شناخته می شود یکی از نمادین ترین و محبوب ترین غذاهای خیابانی این شهر است. این غذای ساده اما خوشمزه شامل یک وادای سیب زمینی (کوفته ای از سیب زمینی پخته و ادویه دار که در خمیر نخود سرخ شده) است که در میان یک نان پاو نرم (نان سفید کوچک هندی) قرار می گیرد.

معمولاً وادا پاو با چاتنی های مختلف سرو می شود. چاتنی سیر خشک قرمز تند چاتنی سبز نعنایی یا گشنیزی تازه و چاتنی تمر هندی شیرین و تند از رایج ترین همراهان آن هستند. گاهی اوقات یک فلفل سبز سرخ شده هم کنار آن قرار می گیرد. این ترکیب طعم ها و بافت ها وادا پاو را به یک میان وعده یا حتی وعده غذایی سریع و سیرکننده تبدیل کرده است. در هر گوشه و کنار بمبئی از ایستگاه های قطار شلوغ گرفته تا خیابان های فرعی می توان دکه های وادا پاو را پیدا کرد که با سرعت و مهارت این لقمه های لذیذ را آماده می کنند.

پاو باجی

پاو باجی یکی دیگر از غذاهای خیابانی بسیار محبوب در بمبئی است که به خاطر طعم غنی و کره فراوانش شهرت دارد. این غذا از یک باجی (خورش غلیظ و پوره شده از سبزیجات مختلف مانند سیب زمینی نخود فرنگی گوجه فرنگی پیاز و فلفل دلمه ای) تشکیل شده که با ادویه های مخصوص و مقادیر زیادی کره پخته می شود. این باجی با نان پاو کره زده و کمی برشته شده سرو می شود.

هنگام سرو روی باجی اغلب مقداری پیاز خام خرد شده گشنیز تازه و یک تکه لیمو قرار می دهند تا طعم ها متعادل شوند. مخلوط کردن آب لیمو با باجی طعمی ترش و تازه به آن اضافه می کند که تندی و غنای خورش را تکمیل می کند. پاو باجی یک غذای دلچسب و گرم است که به خصوص در عصرها به عنوان یک وعده غذایی کامل یا میان وعده سنگین میل می شود و تجربه ای لذیذ از آشپزی خیابانی بمبئی ارائه می دهد.

پانی پوری

پانی پوری یک تجربه غذایی منحصر به فرد و تعاملی است که خوردن آن بخشی از جذابیت آن است. این غذا شامل پوری های کوچک توخالی و تردی است که از آرد سمولینا یا گندم تهیه شده و سرخ می شوند. این پوری ها در لحظه سرو سوراخ می شوند و با ترکیبی از سیب زمینی پخته نخود پیاز و گاهی اوقات چاتنی تند پر می شوند.

مهمترین جزء پانی پوری «پانی» یا آب طعم دار آن است. این آب معمولاً ترکیبی از آب تمر هندی نعناع گشنیز فلفل سبز زنجبیل و ادویه هایی مانند پودر زیره و چات ماسالا است و طعمی تند شیرین ترش و شور دارد. پوری پر شده را در آب طعم دار فرو می برند و باید آن را در یک لقمه کامل خورد تا از ترکیب بافت ترد پوری و طعم های انفجاری داخل آن لذت برد. این غذا به سرعت خورده می شود و معمولاً چندین عدد از آن را سفارش می دهند تا طعم های مختلف پانی را تجربه کنند.

بل پوری

بل پوری یک میان وعده سبک و خوشمزه است که ترکیبی از بافت ها و طعم های مختلف را ارائه می دهد. ماده اصلی آن برنج پفکی (Puffed Rice) است که با موادی مانند پیاز خرد شده گوجه فرنگی سیب زمینی پخته نخودچی چاتنی های مختلف (مانند چاتنی تمر هندی شیرین و چاتنی سبز تند) و سِو (رشته های ترد و نازک تهیه شده از آرد نخودچی) مخلوط می شود.

این مواد در لحظه سرو با هم ترکیب می شوند تا برنج پفکی ترد بماند. بل پوری طعمی پیچیده دارد که همزمان شیرین ترش تند و شور است. بافت آن نیز ترکیبی از نرمی سبزیجات و تردی برنج پفکی و سِو است. این غذا معمولاً در یک مخروط کاغذی سرو می شود و با قاشق کوچکی خورده می شود. بل پوری یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال یک میان وعده سبک و پر از طعم در خیابان های بمبئی هستند.

سوا پوری

سوا پوری شباهت هایی به بل پوری دارد اما از نظر بافت و برخی ترکیبات متفاوت است. در سوا پوری به جای برنج پفکی از پوری های کوچک و تخت (که معمولاً از آرد گندم یا مایدا تهیه می شوند) به عنوان پایه استفاده می شود. این پوری ها ترد هستند و در کنار موادی مانند سیب زمینی پخته پیاز نخود چاتنی های مختلف (شیرین تند سیر) و مقداری ماست (در برخی نسخه ها) سرو می شوند.

روی این ترکیب مقدار زیادی سِو (رشته های ترد) ریخته می شود که نام غذا نیز از همین ماده گرفته شده است. سوا پوری معمولاً بافت تردتری نسبت به بل پوری دارد و طعم آن نیز ممکن است کمی متفاوت باشد بسته به نوع چاتنی ها و نسبت مواد. این غذا نیز یک میان وعده لذیذ و محبوب است که ترکیبی از طعم های تند شیرین و ترش را با بافتی ترد ارائه می دهد و در دکه های چت (Chat) به وفور یافت می شود.

داهی پوری

داهی پوری یکی دیگر از انواع محبوب چت است که بر پایه پوری های کوچک و توخالی تهیه می شود مشابه پانی پوری. اما تفاوت اصلی در مواد پرکننده و رویه آن است. پوری ها ابتدا با ترکیبی از سیب زمینی پخته و نخود پر می شوند سپس روی آن ها مقداری ماست شیرین و خنک ریخته می شود.

پس از اضافه کردن ماست چاتنی های مختلف مانند چاتنی تمر هندی شیرین چاتنی سبز تند و گاهی چاتنی سیر روی آن می ریزند. در نهایت روی کل مواد با سِو (رشته های ترد) و گشنیز تازه خرد شده تزئین می شود. داهی پوری تجربه ای متعادل تر از نظر طعم نسبت به پانی پوری تند ارائه می دهد زیرا ماست خنکی و لطافت خاصی به آن می بخشد و تندی چاتنی ها را تعدیل می کند. این غذا به خاطر ترکیب طعم های شیرین ترش تند و خنک ماست بسیار محبوب است.

فِرَنکی

فِرَنکی یک نوع رول یا لفاف خیابانی است که در بمبئی بسیار پرطرفدار است. این غذا از یک لایه نان نازک (مانند چپاتی یا پاراتا) تشکیل شده که روی آن معمولاً یک لایه تخم مرغ مالیده و پخته می شود. سپس داخل این نان با مواد مختلفی پر می شود و به صورت رول پیچیده می شود.

مواد پرکننده می تواند بسیار متنوع باشد از سبزیجات مخلوط و پنیر کاتیج (پنیر هندی) گرفته تا مرغ گوشت یا کباب. مواد پرکننده معمولاً با سس ها و ادویه های تند و خوشمزه مزه دار می شوند و گاهی اوقات مقداری پیاز و فلفل دلمه ای هم به آن ها اضافه می شود. فرِنکی یک گزینه عالی برای یک وعده غذایی سریع و قابل حمل است که هم گرم و هم سرد قابل خوردن است و طعم های لذیذی را در قالبی راحت ارائه می دهد.

کباب های خیابانی

خیابان های بمبئی بهشتی برای دوستداران کباب هستند به ویژه در مناطقی مانند محمد علی رود. انواع مختلفی از کباب ها را می توان در دکه های خیابانی پیدا کرد که معمولاً روی منقل های ذغالی پخته می شوند و بوی دل انگیز آن ها در هوا پخش می شود. این کباب ها اغلب از گوشت مرغ گوسفند یا حتی ماهی تهیه می شوند.

کباب ها معمولاً پس از مرینیت شدن با ادویه های هندی روی سیخ کشیده شده و بر روی حرارت مستقیم پخته می شوند. این روش پخت باعث می شود کباب ها آبدار و در عین حال دارای سطحی کمی برشته و دودی باشند. کباب های خیابانی معمولاً با نان روتی یا نان پاو پیاز خام لیمو و چاتنی های تند یا نعنایی سرو می شوند و یک وعده پروتئینی و خوش طعم محسوب می شوند که تجربه ای متفاوت از غذاهای خیابانی بمبئی ارائه می دهند.

سیخ کباب

سیخ کباب یکی از انواع خاص کباب های خیابانی است که نام آن به روش پخت آن اشاره دارد: کباب هایی که روی سیخ چیده و پخته می شوند. این کباب ها معمولاً از گوشت چرخ کرده (اغلب گوسفند یا مرغ) تهیه می شوند که با پیاز سیر زنجبیل گشنیز و مخلوطی از ادویه های هندی ورز داده شده و سپس دور سیخ فرم داده می شوند.

سیخ ها روی منقل ذغالی یا گریل پخته می شوند تا کباب ها کاملاً مغزپخت شده و سطح آن ها کمی قهوه ای و دودی شود. سیخ کباب ها بسیار معطر و لذیذ هستند و معمولاً نرم و آبدار می باشند. آن ها اغلب به صورت داغ از سیخ کشیده شده و با نان سالاد پیاز و لیمو سرو می شوند. این کباب ها به دلیل طعم قوی ادویه ها و بافت مطبوعشان یکی از محبوب ترین گزینه ها در میان کباب های خیابانی بمبئی هستند.

دوسا و اتپم

اگرچه دوسا و اتپم غذاهای سنتی جنوب هند هستند اما در بمبئی به شدت محبوب شده اند و به راحتی در دکه های خیابانی یافت می شوند. دوسا یک کرپ نازک و ترد است که از خمیر تخمیر شده برنج و عدس تهیه می شود. این خمیر روی یک ساج (صفحه پخت گرد و داغ) نازک پهن و پخته می شود تا طلایی و ترد شود.

اتپم نیز از همان خمیر تهیه می شود اما به صورت ضخیم تر پخته می شود و شبیه یک پنکیک است. معمولاً روی اتپم موادی مانند پیاز گوجه فرنگی فلفل دلمه ای یا هویج اضافه می کنند. هر دو غذا با سامبار (یک خورش سبزیجات بر پایه عدس و تمر هندی) و چاتنی های مختلف مانند چاتنی نارگیل چاتنی گوجه فرنگی یا چاتنی بادام زمینی سرو می شوند. این غذاها گزینه هایی سبک تر و سالم تر در میان غذاهای خیابانی بمبئی محسوب می شوند و برای صبحانه یا میان وعده مناسب هستند.

ساندویچ های معروف بمبئی

ساندویچ های خیابانی در بمبئی یک دسته کاملاً منحصر به فرد هستند که با روش تهیه و مواد تشکیل دهنده خاص خود متمایز می شوند. این ساندویچ ها معمولاً روی نان سفید معمولی تهیه می شوند و با لایه هایی از سیب زمینی پخته خیار گوجه فرنگی پیاز و فلفل دلمه ای پر می شوند. چیزی که آن ها را خاص می کند استفاده فراوان از کره چاتنی سبز تند و گاهی اوقات چاتنی سیر است.

بسیاری از ساندویچ های خیابانی بمبئی به صورت گریل شده سرو می شوند. پس از پر کردن نان ساندویچ را روی دستگاه گریل فشار می دهند تا نان برشته شود و مواد داخل آن گرم شوند و طعم ها با هم ترکیب شوند. ساندویچ های پنیری یا ساندویچ هایی که با مخلوط سبزیجات و پنیر تهیه می شوند نیز بسیار محبوب هستند. این ساندویچ ها یک میان وعده سریع و بسیار خوشمزه هستند که به خصوص در نزدیکی مدارس و دانشگاه ها طرفداران زیادی دارند.

میسَل پاو

میسَل پاو یک غذای تند و پرطرفدار است که اصالت آن به ایالت ماهاراشترا (که بمبئی در آن قرار دارد) برمی گردد. این غذا شامل یک خورش تند و آبکی از جوانه های مختلف (اغلب جوانه های لوبیا مات) است که با پیاز سیر زنجبیل گوجه فرنگی و ادویه های قوی پخته می شود. این خورش معمولاً با یک لایه روغن قرمز تند روی سطح آن شناخته می شود.

میسَل پاو معمولاً با موادی مانند فَرَسَن (مخلوطی از تنقلات ترد) پیاز خام خرد شده گشنیز تازه و یک تکه لیمو سرو می شود. تمام این مواد روی خورش ریخته می شوند و با نان پاو کره زده شده خورده می شوند. تندی میسل پاو یکی از ویژگی های اصلی آن است و برای کسانی که به غذاهای پرادویه علاقه دارند یک گزینه عالی محسوب می شود. این غذا یک وعده صبحانه یا ناهار مقوی و انرژی بخش است.

بوندا پاو

بوندا پاو یکی دیگر از غذاهای خیابانی است که شباهت هایی به وادا پاو دارد اما تفاوت هایی در نوع کوفته سیب زمینی آن وجود دارد. بوندا یک کوفته کروی شکل است که از سیب زمینی پخته و له شده تهیه می شود و معمولاً با دانه های خردل برگ کاری و گاهی پیاز تفت داده شده طعم دار می شود. سپس این کوفته در خمیر نخودچی غلتانده شده و سرخ می شود.

در بوندا پاو این بوندای معطر در میان نان پاو نرم قرار داده می شود و معمولاً با چاتنی های مختلف مانند چاتنی نارگیل چاتنی سیر یا چاتنی سبز سرو می شود. بوندا پاو نسبت به وادا پاو ممکن است کمی طعم ملایم تری داشته باشد (بسته به ادویه های استفاده شده در بوندا) اما همچنان یک میان وعده سیرکننده و خوشمزه محسوب می شود که در دکه های خیابانی بمبئی به راحتی قابل دسترسی است.

پوها و اوپما

پوها و اوپما دو غذای محبوب برای صبحانه یا میان وعده سبک هستند که در خیابان های بمبئی به وفور یافت می شوند. پوها از برنج پفکی (flattened rice) تهیه می شود که خیسانده شده و سپس با روغن دانه های خردل برگ کاری پیاز نخود فرنگی هویج و گاهی بادام زمینی تفت داده می شود. این غذا معمولاً با آب لیمو و گشنیز تازه تزئین می شود و طعمی ملایم و کمی شیرین و ترش دارد.

اوپما نیز از سمولینا (آرد گندم) تهیه می شود که با روغن دانه های خردل برگ کاری پیاز زنجبیل و سبزیجات مختلف مانند هویج و نخود فرنگی تفت داده شده و سپس با آب پخته می شود تا حالتی شبیه به پوره پیدا کند. اوپما نیز طعمی ملایم و دلپذیر دارد. هر دو غذا گزینه هایی سالم تر و کمتر چرب نسبت به سایر غذاهای خیابانی سرخ شده هستند و برای شروع روز یا یک میان وعده سبک عصرگاهی مناسبند.

شیرینی جالیبی

برای پایان دادن به ماجراجویی غذایی خود با یک طعم شیرین شیرینی جالیبی یک انتخاب عالی است. جالیبی یک شیرینی سرخ شده است که از خمیر آرد تهیه می شود و به شکل حلقه های درهم تنیده یا مارپیچ در روغن داغ سرخ می شود تا کاملاً ترد و طلایی شود. بلافاصله پس از سرخ شدن جالیبی ها را در شربت قند گرم و معطر (که اغلب با هل یا زعفران طعم دار شده) فرو می برند تا کاملاً شیره را به خود جذب کنند.

نتیجه یک شیرینی بسیار شیرین چسبناک و در عین حال ترد است که معمولاً به صورت گرم سرو می شود. رنگ روشن نارنجی آن نیز یکی از ویژگی های بصری متمایز جالیبی است. این شیرینی در دکه های خیابانی که آن را تازه آماده می کنند بهترین طعم را دارد و یک دسر محبوب و سنتی در هند محسوب می شود که در بمبئی نیز بسیار پرطرفدار است.

فالوده و نوشیدنی ها

در کنار غذاهای خوشمزه نوشیدنی های خیابانی بمبئی نیز بسیار متنوع و وسوسه انگیز هستند. فالوده یکی از محبوب ترین دسرهای نوشیدنی است که ترکیبی از شیر سرد شربت گلاب ورمیشل دانه های ریحان (تخم شربتی) و گاهی اوقات تکه های ژله یا بستنی است. این نوشیدنی لایه ای و خنک به خصوص در هوای گرم بمبئی بسیار دلپذیر است.

علاوه بر فالوده می توانید انواع آبمیوه های تازه مانند آب نیشکر ( sugarcane juice) آب پرتقال و آب هندوانه را نیز پیدا کنید. لاسی (نوشیدنی بر پایه ماست) در طعم های شیرین یا شور نیز موجود است. نوشیدنی های دیگری مانند چای ماسالا و قهوه فیلتر شده جنوبی نیز در دکه های خیابانی سرو می شوند. این نوشیدنی ها راهی عالی برای رفع تشنگی و تکمیل تجربه غذایی در خیابان های بمبئی هستند.

تجربه غذا در خیابان خاو گالی

خاو گالی (Khau Galli) به معنای واقعی کلمه «کوچه غذا» است و در بمبئی به خیابان ها یا کوچه هایی اطلاق می شود که مملو از دکه ها و فروشندگان غذاهای خیابانی هستند. این مکان ها بهشت عاشقان غذا محسوب می شوند و تجربه ای بی نظیر از تنوع غذایی بمبئی را در یک مکان ارائه می دهند. در خاو گالی ها می توانید تقریباً تمام غذاهای خیابانی معروفی که ذکر شد را پیدا کنید از وادا پاو و پاو باجی گرفته تا انواع چت و کباب.

اتمسفر خاو گالی ها معمولاً بسیار پر جنب و جوش و شلوغ است. بوی ادویه ها و غذاهای مختلف در هم می آمیزد و صدای همهمه مردم و فروشندگان به گوش می رسد. این مکان ها به خصوص در عصرها و شب ها بسیار فعال هستند و مردم برای صرف شام یا میان وعده به آنجا می آیند. بازدید از یک خاو گالی بخشی ضروری از تجربه غذایی در بمبئی است و فرصتی عالی برای امتحان کردن چندین غذا در یک وعده فراهم می کند.

غذاهای دریایی در چوپاتی

ساحل چوپاتی (Chowpatty Beach) نه تنها یک مکان تفریحی محبوب در بمبئی است بلکه یکی از بهترین نقاط برای امتحان کردن غذاهای خیابانی به خصوص برخی گزینه های مرتبط با دریا یا غذاهایی که در کنار ساحل محبوب هستند محسوب می شود. در حالی که غذاهای دریایی پخته شده به سبک رستورانی ممکن است در چوپاتی کمتر رایج باشند اما می توانید برخی از غذاهای خیابانی که از محصولات دریایی استفاده می کنند یا در مناطق ساحلی محبوبند را پیدا کنید.

یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی در چوپاتی انواع چت ها مانند بل پوری و سوا پوری است که در کنار ساحل و با نسیم دریا لذت بیشتری دارند. همچنین ممکن است فروشندگانی را پیدا کنید که ذرت کبابی (Bhutta) یا ماهی کوچک سرخ شده به سبک محلی می فروشند. تجربه خوردن این غذاها در حالی که به امواج دریا نگاه می کنید بخشی از جذابیت بازدید از چوپاتی است و محیط آن به لذت غذا افزودنی خاص می بخشد.

آیا غذاهای خیابانی بمبئی تند هستند؟

بله بسیاری از غذاهای خیابانی بمبئی طعم تندی دارند زیرا از فلفل و ادویه های مختلفی استفاده می شود. با این حال میزان تندی متفاوت است و در برخی موارد می توانید از فروشنده بخواهید که غذا را کمتر تند برای شما آماده کند.

بهترین مناطق برای امتحان کردن غذاهای خیابانی کدامند؟

خیابان های خاو گالی (مانند خاو گالی نزدیک ایستگاه چرچ گیت یا محمد علی رود) ساحل چوپاتی و مناطق اطراف ایستگاه های بزرگ قطار مانند دادار و کروفورد مارکت از بهترین مکان ها برای پیدا کردن تنوع بالایی از غذاهای خیابانی هستند.

میانگین قیمت غذاهای خیابانی چقدر است؟

غذاهای خیابانی در بمبئی بسیار ارزان هستند. قیمت هر پرس غذا معمولاً بین 20 تا 100 روپیه هند (INR) متغیر است که آن ها را به گزینه ای بسیار مقرون به صرفه تبدیل می کند.

آیا خوردن غذاهای خیابانی در بمبئی بی خطر است؟

بیشتر اوقات بله به خصوص اگر از دکه هایی خرید کنید که شلوغ هستند و مواد را تازه آماده می کنند. گردش مالی بالای این دکه ها نشان دهنده تازگی مواد است. در مورد آب و یخ مصرفی احتیاط کنید.

آیا گزینه های گیاهی در میان غذاهای خیابانی وجود دارد؟

بله بمبئی بهشت گیاه خواران است و اکثر غذاهای خیابانی مانند وادا پاو پاو باجی پانی پوری بل پوری دوسا اوپما و پوها کاملاً گیاهی هستند یا نسخه گیاهی دارند.

چه زمانی از روز برای امتحان کردن غذاهای خیابانی مناسب است؟

عصرها و شب ها بهترین زمان برای تجربه غذاهای خیابانی است زیرا بیشتر دکه ها باز هستند و فضای خیابان ها پر جنب و جوش تر است. صبح ها نیز برای امتحان کردن گزینه های صبحانه مانند پوها و اوپما مناسب است.

آیا تورهای سازمان یافته برای امتحان کردن غذاهای خیابانی در بمبئی وجود دارد؟

بله چندین شرکت تورهای غذایی سازمان یافته در بمبئی ارائه می دهند که راهی عالی و اغلب مطمئن برای امتحان کردن انواع غذاهای خیابانی محبوب با راهنمایی محلی است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "در خیابان های بمبئی این غذاها را امتحان کنید" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "در خیابان های بمبئی این غذاها را امتحان کنید"، کلیک کنید.