روایت توسعه فناوری نانو در ایران در قالب کتاب چاپ شد

روایت توسعه فناوری نانو در ایران در قالب کتاب چاپ شد

به گزارش خبرگزاری نتکانف  نشست رونمایی از کتاب «معشوقه آهنی» با حضور نویسندگان منتقدان پژوهشگران و مخاطبان برگزار شد. این نشست به بررسی اهمیت روایت تجربه های توسعه فناوری و جایگاه این کتاب در آموزش و ترویج علم اختصاص داشت.

در ابتدای این نشست محمد نمازی مدیر برنامه تجربه نگاری و روایت توسعه فناوری نانو در ایران گفت: از ابتدای دهه نود برنامه ای برای ثبت تجربه های توسعه فناوری نانو در ایران آغاز کردیم. این برنامه شامل دو بخش اصلی بود: مستندسازی تجربه های ستاد نانو در سیاست گذاری فناوری و ثبت تجربه فناوران و شرکت هایی که محصولات نانویی را توسعه داده و تجاری سازی کرده اند. با توجه به نبود نمونه های مشابه در این حوزه این مسیر ابتدا مبهم به نظر می رسید. اما پس از چندین پروژه تجربه نگاری و روایت توسعه فناوری برای ما شفاف تر شد و این آثار به الگویی برای نگارش کتاب های مشابه در سایر حوزه ها تبدیل شدند.»

وی افزود: تا امروز بیش از ۱۴ کتاب منتشر کرده ایم که داستان توسعه نانو در ایران و دستاورد های فناوران این حوزه را بازگو می کنند. همین تلاش ها باعث شد ستاد نانو جایزه ویژه نخستین جایزه ملی روایت پیشرفت را از رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی دریافت کند. این کتاب ها در دانشگاه ها نیز تدریس می شوند و حتی در محافل علمی و فرهنگی توجه ویژه ای به آنها شده است.

حامد حاجی پور یکی از نویسندگان کتاب با اشاره به پیشینه تاریخی علم در ایران گفت: «از سه قرن پیش علم و دانش در ایران دچار افول شد اما انقلاب اسلامی مسیر این شیب نزولی را اصلاح کرد. خودباوری که امام (ره) ایجاد کردند با شعار (ما می توانیم) در سراسر کشور گسترش یافت. اکنون روایت ما از پیشرفت ها عقب تر از واقعیت های آنهاست و باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام شود.

او درباره داستان کتاب گفت: «کتاب معشوقه آهنی داستانی پر فراز و نشیب دارد. یکی از شاهکار های این داستان نشان دادن مسیر غیرقابل پیش بینی زندگی آقای جهدی است. او در ابتدا علاقه مند به این حوزه نبود و مسیرش به صورت ناخواسته به این سمت سوق داده شد. این روایت الهام بخش است؛ چرا که نشان می دهد چگونه خداوند مسیر را برای کسی که با پشتکار حداقلی تلاش کند باز می کند. به طوری که اکنون شرکت ایشان مشتریانی از چین ترکیه و اروپا دارد.

 جهانی دیگر نویسنده کتاب گفت: اتفاقات تلخ معمولاً زود مخابره می شوند اما روایت های الهام بخشی از این دست به سختی به نسل جوان می رسند. ما شرکت سروین پلاسما را به کودکی نوپا تشبیه کردیم؛ چرا که تأسیس آن مانند پرورش یک بچه نیاز به صبوری و تلاش مادرانه داشت. کسانی که موفق شدند معمولی بودند؛ توانایی مالی خاصی نداشتند و منتظر اتفاق خاصی هم نبودند. این اولین تجربه نویسندگی من بود و نوشتن این روایت ها برایم فضای جدیدی ایجاد کرد. اگرچه روند نوشتن کمتر از یک سال طول کشید اما بار ها بازنویسی شد تا به نتیجه مطلوب برسد.

دکتر نیلفروشان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تألیف این گونه آثار را مصداقی از جهاد تبیین دانست و گفت: این آثار از مفیدترین نمونه های جهاد تبیین هستند. اما تالیف کتاب به تنهایی کافی نیست و باید مستندسازی بصری و سینمایی از این روایت ها نیز انجام شود. مستند های سینمایی می توانند باورپذیری و یادگیری را افزایش دهند. برای مثال گاهی نیم ساعت مستند می تواند معادل دو هفته مطالعه باشد. این کتاب ها نمونه های بارز آموزه نگاری هستند و می توانند مرجع مناسبی برای آموزش در زمینه سیاست گذاری و توسعه فناوری باشند.

او با اشاره به اهمیت محتوای این کتاب ها گفت: در اغلب این روایت ها تحریم وجه مشترک است. باید این موضوعات را به پژوهش های علمی و سیاست گذاری تبدیل کنیم و از آنها کتاب های معتبر و علمی بسازیم. این محتوا برای کسانی که قصد ورود به این فضا را دارند بسیار ارزشمند است.

احسان رضایی نویسنده و منتقد ادبی به کمبود روایت های دقیق تاریخی در ایران اشاره کرد و گفت: «ما اغلب تصویری از جزئیات تاریخی نداریم. نمی دانیم تیر سربازان ایرانی در فلان جنگ چه شکلی بوده یا ساعت مکانیکی مسجد جامع دمشق چگونه کار می کرد. این کمبود اطلاعات باعث می شود داستان نویسان نتوانند داستان های خوبی از گذشته بنویسند. با این حال نگارش کتاب معشوقه آهنی اهمیت زیادی دارد و می تواند الگویی برای خلق داستان های مشابه باشد. این کتاب از نظر فنی درخشان است و هر قسمت آن می تواند الهام بخش ایده های جدیدی برای فیلم یا داستان باشد.

در ادامه قربانعلی مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران در چین درباره فصل پنجم کتاب توضیحاتی ارائه کرد. این فصل به راه اندازی دفتر چین و تلاش های مهندس جهدی برای صادرات دستگاه پوشش دهی اختصاص دارد. قربانعلی به جزئیات حمایت های انجام شده از مهندس جهدی اشاره کرد و تجربه های خود را در این زمینه به اشتراک گذاشت.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "روایت توسعه فناوری نانو در ایران در قالب کتاب چاپ شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "روایت توسعه فناوری نانو در ایران در قالب کتاب چاپ شد"، کلیک کنید.