ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی؛ بازگشت به شرایط قبل یا تدوام وضعیت فعلی؟

نتکانف گزارش می دهد

ارز ترجیحی کیت‌های آزمایشگاهی؛ بازگشت به شرایط قبل یا تدوام وضعیت فعلی؟

در حالی که برخی در انتظار امکان تجدید نظر در حذف ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی و تجهیزات تصویربرداری بودند رئیس سازمان غذا و دارو این امر را دور از ذهن خواند.

به گزارش نتکانفیاسر مختاری؛ مسأله ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی تداوم پرداخت یا حذف آن و همچنین موضوع قیمت آن برای سال آینده تبدیل به یک پرسش بزرگ شده است. این در شرایطی است که وضعیت نقدینگی زنجیره تأمین این صنعت همانند دارو چندان مناسب نیست و میزان طلب آن از دولت به گفته ابولفتح صانعی رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان است.

در روز های آغازین محمدرضا ظفرقندی در وزارت بهداشت او از نگرانی خود برای حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی خود گفت با این حال چند روز پس از آن ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی حذف شد. بسیاری زمان نسبت به این موضوع ابرارز نگرانی کردند. از جمله این افراد شاغلان حرف علوم آزمایشگاهی و رادیولوژیست ها که ارز ترجیحی برخی از تجهیزات مورد استفاده آنها نیز حذف شد.

سخت تر شدن شرایط برای آزمایشگاه ها و مردم

غلام رضا حمزه لو دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در پنجم دی ماه امسال خذف ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی را موجب اختلال در چرخه اقتصادی آزمایشگاه ها به ویژه در مناطق کم برخوردار دانست و با بیان اینکه وابستگی آزمایشگاه ها به ارز بیشتر از سایر خدمات حوزه سلامت است اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده خدمات آزمایشگاهی در بخش خصوصی انجام می شود تغییر در نرخ ارز خدمات این بخش را تحت الشعاع قرار می دهد و اگر این مشکل در اسرع وقت حل نشود شرایط آزمایشگاه ها و به تبع مردمی که از این آزمایشگاه ها خدمات تشخیصی دریافت می کنند سخت تر می شود.

همچنین محمد صاحب الزمانی دبیر مجمع انجمن های علوم آزمایشگاهی با بیان اینکه قیمت کیت ها بین ۵ تا ۶ برابر گران شده و نمی توان با تعرفه های فعلی این کیت ها را تهیه کرد دولت در این ارتباط ترک فعل کرده و باعث شده آزمایشگاه ها دچار مشکل شوند. الان آزمایشگاه ها با مردم چکار کنند و چگونه این گرانی را به مردم تحمیل کنند.

پیش از اعلام این نگرانی ها شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور نیز در نامه ای به رئیس جمهور خواستار تجدید نظر در حذف ارز کیت های آزمایشگاهی و تجهیزات تصویربرداری شد و در این رابطه با ابراز نگرانی اعلام کرد افزایش حداقل هفت برابری هزینه های مربوط به کیت های آزمایشگاهی و تجهیزات تصویربرداری هشدار جدی نسبت به پیامد های منفی این تصمیم برای کیفیت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی کشور به همراه دارد. این خدمات پایه و اساس بیش از هفتاد درصد تشخیص های پزشکی بیماری یابی و پیگیری درمان بیماری ها به ویژه بیماری های مزمن و صعب العلاج است که با معضل ناترازی تعرفه ها و قیمت واقعی روبه رو هستند. در هفته های گذشته دفتر رئیس جمهور نیز با اشاره به رویت این درخواست توسط رئیس جمهور در نامه ای اعلام کرد که در صورت امکان در این رابطه بازنگری شود.

آیا ارز کیت های آزمایشگاهی باز می گردد؟

نامه دفتر رئیس جمهور این شائبه را به وجود آورد که امکان دارد ارز کیت های آزمایشگاهی و تجهیزات تصویربرداری به مانند قبل شود. مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گو با نتکانف این موضوع را رد کرد و گفت: در حال حاضر ارزی برای این تجهیزات وجود ندارد وقتی می توان در رابطه با آن تجدید نظر کرد که ارزی موجود باشد و به آن اختصاص داده شود.

وی افزود: با توجه به اینکه حذف ارز ترجیحی تجهیزات آزمایشگاهی عملیاتی شده است بعید است دوباره به آن ارز اختصاص داده شده و شرایط به مانند قبل شود.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: ما ارز ترجیحی را برای سال بعد داریم اما هنوز قیمت آن مشخص نیست و نمی دانیم این ارز قرار است با چه قیمتی ارائه شود. اینکه قیمت این ارز برای سال آینده ۲۸ و ۵۰۰ یا ۳۲ و ۵۰۰ و یا ۳۸ و ۵۰۰ هزار تومان باشد هنوز مشخص نیست.

پیرصالحی در رابطه با میزان ارز اختصاص داده شده به دارو و تجهیزات پزشکی برای سال آینده ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: امیدواریم این ارز در سال آینده نسبت به امسال افزایش پیدا کرده و کاهش نیابد.

گفته های پیرصالحی آب سردی بر شائبه ها در رابطه با امکان بازگشت ارز کیت های آزمایشگاهی و تجهیزات تصویربرداری است نکته ای که وجود دارد این است که نخست آزمایشگاه ها و مراکز رادیولوژی باید خود را با این شرایط وفق داده و دوم هم بیمه ها مابه التفاوت این تغییر نرخ ارز و افزایش قیمت کالا ها را پوشش دهند چرا که این دو بخش از مراکز پاراکلینیک مهمترین بخش های تشخیصی برای بیماری ها هستند و گران شدن خدمات آنها به دلیل افزایش تجهیزات مسلما می تواند بر مراجعه آنها به این مراکز تأثیر گذاشته و در آینده با افزایش بار بیماری ها به دلیل تأخیر در مراجعه یا عدم مراجعه باشیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی؛ بازگشت به شرایط قبل یا تدوام وضعیت فعلی؟" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ارز ترجیحی کیت های آزمایشگاهی؛ بازگشت به شرایط قبل یا تدوام وضعیت فعلی؟"، کلیک کنید.