فرض کنید پایتخت جابجا شد، صنایع را کجا ببریم؟
روزنامه هم میهن در یادداشتی با عنوان «بهترین جا برای پایتخت» به موضوع این روز های دولت درباره جابه جایی پایتخت پرداخته است.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: آن روزی که آغامحمدخان قاجار تهران را به پایتختی برگزید بر دامنه کوه های شمیرانات ایستاد و در زیر پایش دشتی زیبا و بکر و هموار و با آب فراوان را دید که ییلاق آن با قشلاقش فاصله چندانی نداشت و به لحاظ سوق الجیشی و امنیتی عالی بود. ولی اکنون و پس از گذشت بیش از دوونیم قرن آن روستا و دژ نظامی کوچک تبدیل به شهری با بیش از ۱۰میلیون نفر شده که مجال نفس کشیدن را از همه سلب کرده است. همان مدیریتی که این وضع را ایجاد کرده هر جای دیگری را هم به همین سرنوشت بلکه بدتر دچار خواهد کرد.
بهترین جا برای پایتخت مدیریت عقلانی و علمی است. با چنین مدیریتی بدترین جا ها از نظر آب وهوا و امکانات و موقعیت سیاسی و نظامی را می توان به بهترین مکان برای پایتخت تبدیل کرد و در غیاب چنین نوع مدیریتی بهترین جا ها هم به زباله دان تبدیل خواهند شد.
مشکل از تهران نیست مشکل از ما است. زمانی بود که آب تهران چنان گوارا بود که از خوردن آن لذت می بردیم اکنون تصفیه شده آن به کیفیت آب گذشته نمی رسد.
این تعطیلات پیاپی محصول نحوه مدیریت ما و بی توجهی مدیریت و سیاست گذار به واقعیت هایی است که ده سال پیش مکرر اظهار می شد و هیچ توجهی به آن نمی شد. تعطیلاتی که هزینه سیاسی و روانی آن بیشتر از هزینه اقتصادی آن است.
فرض کنید پایتخت هم جابه جا شد؛ دراین صورت صنایعی را که فقط هفته ای سه روز گاز یا برق دارند و تولیدشان به شدت کم شده است به کجا خواهیم برد؟ آیا جایابی صنایع ما ایراد دارد که به این روز افتاده است؟ در واقع تهران نماد و نتیجه مدیریت ما در این چند دهه است. بنابراین آن را هر جا ببرید آسمان همین رنگ است.
جامعه ای که پس از سال ها و تحمل هزینه های فراوان هنوز نتوانسته درباره یک امر ساده و روشن مثل FATF به نتیجه برسد و نظام بانکی و نقل وانتقال ارزی کشور را با چالشی بی انت ها درگیر کرده است چگونه می تواند امری پیچیده مثل مدیریت شهری را به سرانجام برساند تا پایتختی در خور زندگی و آرام بخش داشته باشد؟
شاید با قاطعیت بتوان گفت که انتخاب تهران به عنوان پایتخت یکی از هوشمندانه ترین تصمیمات سیاسی بوده که از سوی حکمرانان این سرزمین گرفته شده است. بکر بودن این شهر و حضور بعدی همه اقوام و گروه های ایرانی در آن موجب شکل گیری دیگ درون جوشی شد که مبنای تاریخ مدرن ایران شده است.
تهران در مقایسه با سایر پایتخت های منطقه از هیچ نظر کم و کسری چشمگیری ندارد جز مدیریتی کارآمد؛ نه فقط در سطح شهر بلکه در کلیت امور. حلقه گمشده پایتخت ما دور بودن از کرانه عقل و مدیریت کارآمد است و نه قرار نداشتن در کرانه دریای عمان.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فرض کنید پایتخت جابجا شد، صنایع را کجا ببریم؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فرض کنید پایتخت جابجا شد، صنایع را کجا ببریم؟"، کلیک کنید.