شوک بزرگ به بازار طلا و سکه/ نرخ دلار به نقطه حساس رسید/ جهش قیمت طلا و سکه متوقف می شود؟

شوک بزرگ به بازار طلا و سکه/ نرخ دلار به نقطه حساس رسید/ جهش قیمت طلا و سکه متوقف می‌شود؟

مریم فکری: بررسی ها نشان می دهد که بازارهای طلا و سکه به دنبال تحولات سیاسی و اقتصادی و نیز افزایش قیمت اونس طلا در جهت مثبت در حال حرکت هستند. این در شرایطی است که بازار ارز با وجود حرکت مثبت در روز یک شنبه تحت تاثیر سقوط دولت سوریه و تحولات خاورمیانه اما در روز دوشنبه اندکی کاهشی بود.

اگرچه بررسی ها نشان می دهد که به دلیل نزدیکی به پایان سال میلادی و افزایش سفرها در آستانه ژانویه تا حدودی تقاضا برای دلار در روزهای اخیر تکان خورده است و همین موضوع تا حدی عاملی در تکان قیمت ارز بوده است.

به باور آن ها همواره بازار ارز در چنین روزهایی (از اواسط آبان تا اواسط دی ماه) با نوسانات سنتی و همیشگی مواجه می شد. دلیل اصلی آن هم نزدیک شدن به آغاز سال جدید میلادی و نیاز شرکت های تجاری ایرانی برای تسویه حساب ارزی با طرف های خارجی خود بوده که طبیعتا تقاضا را بالا برده است.

در این میان برخی گزارش ها حاکی از اقدامات بانک مرکزی در بازار ارز و تلاش برای مهار افزایش های ناگهانی قیمت دلار است و بازارساز از طریق ارزپاشی در تلاش است تا حدی از تشدید نوسانات جلوگیری کند.
 

دلار ۳۵ تومان ارزان شد

گزارش ها از بازار ارز حاکی از آن است که قیمت دلار در بازار با اندکی کاهش روبه رو بود؛ به طوری که هر دلار آمریکا با کاهش ۳۵ تومانی به کریدور هشتم کانال ۷۱ هزار تومان وارد شد.

در این میان بررسی های نتکانف حاکی از آن است که برخلاف کاهش قیمت دلار اما قیمت یورو افزایشی بود؛ به این شکل که یورو با افزایش ۱۱۰ تومانی به قیمت ۷۶ هزار و ۴۸۰ تومان رسید.

قیمت درهم امارات اما تقریبا ثابت بود و ۱۹ هزار و ۷۷۳ تومان قیمت خورد.

طلا ۳۶ هزار تومان گران شد

بررسی های نتکانف نشان می دهد که طلا در بازار ایران در حال رسیدن به نقطه اوج قبلی است. ابتدای آبان ماه هر گرم طلای ۱۸عیار به سطح ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسیده بود اما در یک روند کاهشی در بیستم آبان ماه تا حدود ۴ میلیون و ۲۴۶ تومان پایین آمد. پس از آن اما بازار در یک مسیر افزایشی قرار گرفته و در نهایت هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار ۴ میلیون و ۶۹۴ هزار تومان قیمت پیدا کرده است.

روند بازار حاکی از آن است که طی ۲۴ ساعت گذشته هر گرم طلای ۱۸عیار رشد ۳۶ هزار تومانی را تجربه کرده است. طلای ۱۸عیار در طول یک هفته گذشته ۱۰۲ هزار تومان و در بازه یک ماه گذشته ۱۴۷ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

قیمت سکه ۵۵ هزار تومان تغییر کرد

پیگیری نتکانف از روند بازار نشان می دهد که با وجود افزایش قیمت سکه اما حباب سکه کاهشی بوده است؛ به طوری که حباب سکه امامی با کاهش ۶۰۸ هزار تومانی به ۶ میلیون و ۸۴۹ هزار تومان تغییر کرده است.

براساس آخرین تغییرات قیمتی بازار قیمت سکه امامی در بازار ۵۵ هزار تومان تغییر کرد و به ۵۲ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان رسید. سکه بهار آزادی نیز ۱۴۵ هزار تومان گران شد و ۵۰ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد. نیم سکه و ربع سکه هم ۱۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشتند و به ترتیب ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کردند.

در این میان رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در تازه ترین اظهارنظر درباره روند بازار عنوان کرده؛ در ایران قیمت طلا و سکه با توجه به افزایش اونس جهانی و نرخ ارز اندکی صعودی شد؛ این در حالی است که هیچ گونه التهابی در بازار وجود ندارد و داد و ستدها به روال عادی انجام می شود.

توصیه رییس اتحادیه طلا به خریداران

به گفته او با توجه به نزدیک شدن ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن مردم می توانند با توجه به ثبات و تعادل قیمت ها طی ماه های گذشته طبق سنوات قبل به راحتی اقدام به خرید مصنوعات طلا و سکه کنند.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرده؛ از مردم درخواست داریم در این روز نسبت به خرید طلا و سکه اقدام کنند تا رکود نیز از حوزه هنر صنعت طلا و جواهر کشور خارج شود.

او متذکر شده؛ نوسانات جرئی و یک تا ۳ درصدی با توجه به اونس جهانی و بازار ارز طی روزهای آینده طبیعی است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شوک بزرگ به بازار طلا و سکه/ نرخ دلار به نقطه حساس رسید/ جهش قیمت طلا و سکه متوقف می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شوک بزرگ به بازار طلا و سکه/ نرخ دلار به نقطه حساس رسید/ جهش قیمت طلا و سکه متوقف می شود؟"، کلیک کنید.